Home

Hartelijk welkom op Hoera, werkloos! Zo’n titel verdient enige uitleg. Volgens ons is het geen ramp om werkloos te worden. De meeste mensen haten hun werk. Daarom heet het ook werk en is het geen hobby. Een periode van werkloosheid is een uitgelezen gelegenheid om aan jezelf te werken zodat de volgende baan leuker is.

Ook al lijkt het er nu niet op, er komen weer banen. Wellicht doordat positieve ontwikkeling zoals duurzaamheid of de biomedische revolutie doorbreken. Reken maar dat zodra zonne-energie  stukken goedkoper wordt dan olie en gas dat iedereen massaal overstapt en dat leidt tot veel werk. Of wanneer er een huidcrème komt die werkelijk je huid verjongt met bijvoorbeeld stamcellen, dan zal dat en masse worden gekocht en is er weer werk voor iedereen.

Maar er kunnen ook negatieve redenen ten grondslag liggen van nieuw werk. Bijvoorbeeld doordat we de wereld hebben verwoest met een nieuwe wereldoorlog. Of omdat vanwege de vergrijzing iedereen moet werken.

Kortom, ook al lijkt het nu alsof je niet zomaar een baan krijgt, op een gegeven moment zal iedereen die kan werken weer moeten werken. Het is dus zaak om te zorgen dat je tegen die tijd jezelf zo goed hebt ontwikkeld dat wanneer je moet werken, je werkt doet dat zo leuk is dat je het ook graag doet. Een periode van werkloosheid is ideaal om dat voor elkaar te krijgen. Vandaar dat wij roepen: “Hoera, werkloos!”

Alleen pakken de meeste mensen hun werkloosheid amateuristisch aan. Wij helpen mensen om professioneel werkloos te zijn, om een beroepswerkloze te worden! Dat doen we door middel van een gratis rapport aan de hand waarvan je leert om goed met je emoties om te gaan als werkloze en met speciaal voor werklozen gereserveerde plakken tijdens NLP trainingen zodat werklozen ook concreet leren hoe ze zaken nog slimmer kunnen aanpakken. Verder is er het boek “Hoera, werkloos! NLP gids voor de beroepswerkloze” en zijn er vacatures waarop je kan solliciteren wanneer je daarvoor in aanmerking komt.

 • Lucille

  De wereld is vastgelopen vandaar dat we ons in deze crisis bevinden. Ieder op zijn eigen plek, zonder werk of met werk.
  Op meso- en macroniveau wordt met man en macht angstig vastgehouden aan al het oude.
  De overheid is doorgeslagen in de betutteling van de burgers, het bijna dwangmatig onder controle willen houden van alles om ons heen. Bang voor de verandering die niet meer tegen te houden is.
  Het oude systeem komt ten val. Zo ook de het idee wat er heerst over het werkloze deel van de bevolking. Werkloos zijn is niet het einde maar juist het begin van iets nieuws zoals hierboven beschreven staat.
  Op microniveau zijn er genoeg mensen die willen veranderen en openstaan voor vernieuwing…….omdat ( juist ) werklozen weten dat het oude niet meer werkt.
  Alleen bij dit nieuwe inzicht hoort een andere begeleiding dan je gewend bent als werkloze zijnde….
  Duurzaamheid…. ook in de mens……als deze goed benut wordt….
  Ik ben daarom razendbenieuwd naar het boek……
  Ik wil graag professioneel werkloos zijn!
  van een amateurwerkloze

  • http://tiouw.nl/ Joost van der Leij

   Goed om te horen! We werken zo hard als we kunnen om het boek klaar te maken. Alleen boeken maken is een tijdrovend werk dus er gaan nog enkele weken overheen.

 • Ruben

  Deze crisis is een nieuwe realiteit die zijn intrede stormachtig doet en crisis blijft totdat we ons conformeren aan de nieuwe marktwerking.
  Een bottom-up netwerkmaatschappij, waarin verantwoord ondernemen, passie, ambitie en de juiste mindset maken of je succesvol bent en blijft.
  De tijd van industrialisatie en wederopbouw is voorbij.
  Het gaat erom wat voor gevoel je de ander geeft en net als bij verkoop is bij solliciteren de uitkomst heel voorspelbaar.
  Wanneer mensen vergelijkbare vaardigheden hebben, dan krijgt de geen waar het meeste klik mee is tijdens de moment opname van sollicitatie gesprekken als eerste een kans.
  Als je kijkt naar de tijd van de pioniers in Amerika, dan zie je dat de bevolking toen veel sterker was ten opzichte van de verzorgingsstaat nu.
  Mensen zijn tot veel meer in staat wanneer de situatie waarin zij verkeren onzeker is.
  Voor mensen die echt verschil maken is er altijd plek. NLP biedt handvaten.
  Gelukkig blijkt alle zekerheid schijnzekerheid, dus hoef ik geen ontslag te nemen om deze stimulans te ervaren.
  Ik ben zeer benieuwd naar je boek! en doe toch mee om punten te verdienen! want ook ik ga deze kans gebruiken!

  • http://tiouw.nl/ Joost van der Leij

   Je hebt helemaal gelijk. Dit is in grote lijnen precies waar het boek over gaat! Over schijnzekerheid heb ik een ander boek geschreven: De Logica van Onzekerheid.

 • cindy Janssen

  Ik bijt nog steeds op mijn lip terwijl ik twijfel om dit boek te bestellen.

  • http://tiouw.nl/ Joost van der Leij

   “Bij twijfel, niet doen” is altijd mijn devies.

 • Dennis

  Wanneer is het ebook Hoera, werkloos!, beschikbaar?

  • http://tiouw.nl/ Joost van der Leij

   Noem me ouderwets, maar er komt vooralsnog geen eBook van Hoera, werkloos!