Home

Hartelijk welkom op Hoera, werkloos! Zo’n titel verdient enige uitleg. Volgens ons is het geen ramp om werkloos te worden. De meeste mensen haten hun werk. Daarom heet het ook werk en is het geen hobby. Een periode van werkloosheid is een uitgelezen gelegenheid om aan jezelf te werken zodat de volgende baan leuker is.

Ook al lijkt het er nu niet op, er komen weer banen. Wellicht doordat positieve ontwikkeling zoals duurzaamheid of de biomedische revolutie doorbreken. Reken maar dat zodra zonne-energie  stukken goedkoper wordt dan olie en gas dat iedereen massaal overstapt en dat leidt tot veel werk. Of wanneer er een huidcrème komt die werkelijk je huid verjongt met bijvoorbeeld stamcellen, dan zal dat en masse worden gekocht en is er weer werk voor iedereen.

Maar er kunnen ook negatieve redenen ten grondslag liggen van nieuw werk. Bijvoorbeeld doordat we de wereld hebben verwoest met een nieuwe wereldoorlog. Of omdat vanwege de vergrijzing iedereen moet werken.

Kortom, ook al lijkt het nu alsof je niet zomaar een baan krijgt, op een gegeven moment zal iedereen die kan werken weer moeten werken. Het is dus zaak om te zorgen dat je tegen die tijd jezelf zo goed hebt ontwikkeld dat wanneer je moet werken, je werkt doet dat zo leuk is dat je het ook graag doet. Een periode van werkloosheid is ideaal om dat voor elkaar te krijgen. Vandaar dat wij roepen: “Hoera, werkloos!”

Alleen pakken de meeste mensen hun werkloosheid amateuristisch aan. Wij helpen mensen om professioneel werkloos te zijn, om een beroepswerkloze te worden! Dat doen we door middel van een gratis rapport aan de hand waarvan je leert om goed met je emoties om te gaan als werkloze en met speciaal voor werklozen gereserveerde plakken tijdens NLP trainingen zodat werklozen ook concreet leren hoe ze zaken nog slimmer kunnen aanpakken. Verder is er het boek “Hoera, werkloos! NLP gids voor de beroepswerkloze” en zijn er vacatures waarop je kan solliciteren wanneer je daarvoor in aanmerking komt.