Medisch toerisme in Nederland

Medisch toerisme

Medisch toerisme

Medische toerisme klinkt niet echt als een goed idee. Daarbij komt dat Nederland wat betreft medisch toerisme een kans op werk en inkomen mist. Dit komt doordat we geen land zijn voor medisch toerisme. Bij de term medisch toerisme denk je al snel dat medisch niet bij toerisme hoort. Toch is dit wel het geval. Wereldwijd is er steeds meer medisch toerisme. Zo is het medisch toerisme in België bijvoorbeeld veel beter georganiseerd dan in Nederland. Toch een van de vele redenen waarom de crisis in België minder banen kost dan in Nederland.

Als je het economisch bekijkt zorgt de medische sector voor werk en inkomen en lijkt medisch tourisme een goed idee. Commercie en concurrentie in de medische sector is not done. Maar waarom niet? Het levert werkgelegenheid op. Daarnaast is er door meer inkomen weer meer geld voor medisch onderzoek. Dit verhoogt de medische standaard en dit is ook goed voor de medische wetenschap. Wat op zijn beurt weer werkgelegenheid oplevert en vervolgens ook weer meer medisch toerisme. Een vicieuze cirkel die de steeds meer banen oplevert. Medisch toerisme is goed voor de wetenschap en voor de economie.

Mensen worden steeds mondiger. Door de komst van internet hebben mensen all over the world de mogelijkheid te shoppen. Men heeft de kans om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Waar je het beste naar toe kunt gaan, zowel qua mogelijkheden als qua prijs. Het is slim wanneer Nederland hierop inspeelt door medisch tourisme mogelijk te maken. Nederland is een liberaal land met een vrije moraal. Ideaal om op allerlei vlakken medisch toerisme aan te bieden. Misschien krijgen we dan als land nog eens keer een medisch Mekka te zijn in plaats van dat we om andere, minder nobelere, zaken worden geprezen.
De hoge verblijfs- en medicijnkosten helpen ook niet. De afwezigheid van zichtbare concurrentie houdt de prijzen hoog. Ook de hoge kosten zet de rem op medisch toerisme. Sterker nog, Nederlanders zelf gaan naar het buitenland voor hun medische ingrepen. Er is dus wel Nederlands medisch toerisme, maar daar profiteert het buitenland van!

Medisch toerisme in het buitenland

Bovendien is de medische standaard in het buitenland vaak hoger dan in Nederland. Dit doordat er hier minder geld is voor onderzoek. Ook geen goede zaak voor de komst van medisch toerisme. Tenslotte loopt de farmaceutische industrie ook inkomen en werk mis door het uitblijven van medisch toerisme. Al met al wordt het hoog tijd dat onze politici de ernst van deze crisis die met de daling huizenprijs is begonnen eens werkelijk beginnen te beseffen en dat ze alles uit de kast trekken om zo goed mogelijk door de crisis heen te komen. Medisch toerisme mogelijk maken is dan een goed plan.

Het toelaten van commercie en concurrentie is goed voor de stand van de gezondheidszorg, de wetenschap, en voor de economie. We moeten ervoor zorgen dat Nederland een aantrekkelijk land word voor medisch toerisme. Bovendien is het dan ook een aantrekkelijk land voor onszelf. Hoe beter we onze gezondheidszorg organiseren, hoe gezonder het land wordt.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Christine Dessauvagie

Mijn naam is Christine Dessauvagie en ik ben 49 jaar. In 1995 heb ik als gevolg van een ziekte hersenletsel opgelopen, waardoor onder meer mijn korte termijn geheugen minder goed functioneert. Dit ondermijnt mijn zelfvertrouwen en heeft ook geleid tot het niet kunnen vinden van passend werk. Het letsel zal nooit genezen maar door NLP heb ik wel een manier gevonden om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Voordat ik met NLP begon had ik erg veel moeite het te accepteren. Nu ik met NLP aan de slag ben gegaan is ook het acceptatie proces versneld en ben ik op mijn manier verder gegaan met NLP, alleen nu niet als zelfhulp maar omdat het heel boeiend en nuttig is.

Voor mij is het een uitdaging om aan het project `Hoera, werkeloos!`, van Joost van der Leij, deel te nemen. Ik heb een grote interesse in het denken en gedrag van mensen. De interesse is er altijd al geweest maar versterkt doordat ik zelfhulp gevonden heb bij TIOUW. En nu ik goed kan omgaan met mijn problemen door NLP toe te passen, ga ik samen met TIOUW verder met mijn zelfontwikkeling en interesseveld. Dus toen ik hoorde over het project van Joost van der Leij: Hoera, werkeloos!, was ik meteen enthousiast. Alhoewel ik me prima vermaak, zie ik dit als een uitdaging. Bovendien weet ik niet wat het me gaat brengen. Door mijn ervaringen uit het verleden heb ik lage verwachtingen voor de toekomst wat betreft de arbeidsmarkt (vrijwilligerswerk doe ik veel). Ik kan dus ook niet teleurgesteld worden. Ik ben een gemotiveerde werknemer van Hoera, werkeloos!