Solliciteren uiterlijk belangrijk!

Solliciteren uiterlijk belangrijk

Solliciteren uiterlijk belangrijk

“Geen werk door onaangepast gedrag of kleding? Drie maanden geen uitkering.”

Dat bij solliciteren uiterlijk zo belangrijk is, klinkt hard. Waarom moet je je goed gedragen? Waarom moet je er verzorgd uitzien? Sollicitanten moeten zich aanpassen en rekening houden met de cultuur van de organisatie waarin ze willen gaan werken. Dit vraagt om aanpassingen van je gedrag en je kleding. Solliciteren begint met jezelf goed presenteren. Je moet ervoor zorgen dat ze juist jou willen hebben. Bij solliciteren uiterlijk nu eenmaal belangrijk. Uiteraard als je de baan niet wilt hebben, dan kan je een verplichte sollicitatie verpesten door slecht over te komen zoals bijvoorbeeld bij solliciteren uiterlijk vergeten. Bij Hoera, werkloos! gaan we er gelukkig vanuit dat je doorhebt hoeveel je zelf kan groeien in een waardige baan. En dan is het slim om bij het solliciteren uiterlijk mee te nemen. Heb je geen zin in werken, wees dan ook zo krachtig om te accepteren dat je minder geld krijgt.

Als je met een bivakmuts op gaan solliciteren is de kans dat je word aangenomen nihil. Tenzij je voor een positie als bankovervaller solliciteert. Ook een boerka kan bedreigend overkomen. Wie zit eronder? Dit wil niet zeggen dat je in driedelig krijtstreep dient te verschijnen. Dat is voor een groot aantal functies ook niet handig. Pas je kleding en gedrag aan. Vertoon om te beginnen sociaal aangepast gedrag, en hou rekening met de functie en de bedrijfscultuur. Doe je huiswerk en verdiep je goed in de organisatie. Begin niet met het stellen van eisen, een vorm van gedrag. Bedenk wat je kunt betekenen voor de organisatie en niet wat de organisatie voor jou kan doen. Denk na over welke presentatie, bijvoorbeeld kleding, en gedrag passend zijn voor de functie. Voer dit ook uit. Kortom investeer tijd in jezelf en in de organisatie. Allerminst vanwege het geld maar omdat je er zelf beter van wordt. Het geld komt dan later vanzelf. Daarom is bij solliciteren uiterlijk zo belangrijk: geenszins om het geld of de baan, maar omdat jij er zelf qua mens verder van groeit.

Net zoals wanneer je niet kunt aantonen wat je gedaan hebt om een baan te vinden, je ook drie maanden geen uitkering krijgt, zo hoort dezelfde sanctie te staan op mensen die bewust bij solliciteren uiterlijk gebruiken om de sollicitatie te verpesten. Beide zijn vormen van bewust gedrag.

Het is slim om bij solliciteren uiterlijk mee te nemen

Kortom, er verzorgd uitzien en je goed gedragen is een goed plan, juist voor jezelf. Je voelt je beter en sterker als je er verzorgd uitziet en je goed gedraagt. Dit straal je weer uit waardoor je de ander een positief gevoel geeft over jezelf. Dit geeft je weer een goed gevoel waardoor je in een vicieuze cirkel omhoog komt te zitten. Je passend kleden en je goed gedragen vergroot je kans op een baan. Dus is het zaak om bij solliciteren uiterlijk in de gaten te houden. Je zult dan merken dat het niet alleen beter werkt om een baan te krijgen, meer geld te verdienen, maar dat je door bij solliciteren uiterlijk in de gaten te houden een ander mens wordt.

Bron

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Christine Dessauvagie

Mijn naam is Christine Dessauvagie en ik ben 49 jaar. In 1995 heb ik als gevolg van een ziekte hersenletsel opgelopen, waardoor onder meer mijn korte termijn geheugen minder goed functioneert. Dit ondermijnt mijn zelfvertrouwen en heeft ook geleid tot het niet kunnen vinden van passend werk. Het letsel zal nooit genezen maar door NLP heb ik wel een manier gevonden om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Voordat ik met NLP begon had ik erg veel moeite het te accepteren. Nu ik met NLP aan de slag ben gegaan is ook het acceptatie proces versneld en ben ik op mijn manier verder gegaan met NLP, alleen nu niet als zelfhulp maar omdat het heel boeiend en nuttig is.

Voor mij is het een uitdaging om aan het project `Hoera, werkeloos!`, van Joost van der Leij, deel te nemen. Ik heb een grote interesse in het denken en gedrag van mensen. De interesse is er altijd al geweest maar versterkt doordat ik zelfhulp gevonden heb bij TIOUW. En nu ik goed kan omgaan met mijn problemen door NLP toe te passen, ga ik samen met TIOUW verder met mijn zelfontwikkeling en interesseveld. Dus toen ik hoorde over het project van Joost van der Leij: Hoera, werkeloos!, was ik meteen enthousiast. Alhoewel ik me prima vermaak, zie ik dit als een uitdaging. Bovendien weet ik niet wat het me gaat brengen. Door mijn ervaringen uit het verleden heb ik lage verwachtingen voor de toekomst wat betreft de arbeidsmarkt (vrijwilligerswerk doe ik veel). Ik kan dus ook niet teleurgesteld worden. Ik ben een gemotiveerde werknemer van Hoera, werkeloos!